Без рубрики

антонимы и синонимы

а) синонимы – чудесно-здорого, хорошо-нормольно, блузка-свитер, холодно-не жарко, скучно-не весёлый, морозно-холодно, работа-сдело,  неинтересно-классно, кофта-куртка ;

……………………………………………………………………………………………………………………………………

б) антонимы – весело-грустный, жарко-холодно, дёшево-дорого, много-меньшо, холодно-жарко, скучно-весёлиый, дорого-дёшево, мало-много

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Без рубрики

Մաթեմատիկա 01.12.2020

Զբոսաշրջիկը քաղաքից դուրս եկավ ժամը 8:25-ին և գյուղ հասավ նույն օրվա ժամը 14:40-ին:Որքան ժամանակում նա անցավ այդ ճանապարհը:

8:25 14:40 6ժամ 15րոպեում զբոսաշրջիկները հասան քաղաքից գյուը

Ծորակից 6 րոպեում հոսում է 12լ ջուր:Որքան ջուր է հոսում այդ ծորակից 40 րոպեում:

12:6=2

2×40=80

Եթե Կարեն իր ունեցած գումարից ծախսեր 80 դրամ, ապա նրա մոտ կմնար այնքան գումար,որքան ունի Հայկը:Հաշվիր, թե նրանցից յուրաքանչյուրը որքան գումար ունի, եթե նրանք միասին ունեն 1400դրամ:

1400-80=1320

700+80=780    

  1320:2=660

660+80=740

Без рубрики

Մաթեմատիկա 01.12.2020

1 լիտր բենզինի զանգվածը 650 գ է: Որքան է մեքենայի 60 լ տարոզությամբ լիքը լցված բաքի բենզինի զանգվածը:

60×650=39000

Զբոսաշրջիկների խումբը գյուղից ժամը 10:45-ին ճանապարհվեց քաղաք:Նրանք տեղ հասան հաջորդ օրը ժամը 2:10-ին:Որքան ժամանակում զբոսասրջիկները անցան այդ ճանապարհը

10:45 2:10 զբոսասրջիկները կանցնեն 15ժամ 25ր

Ծորակից 6 րոպեում հոսում է 12լ ջուր: Որքան ջուր է հոսում այդ ծորակից 3 ժամում

12:6=2

3×60=180

180×2=360